Siirry suoraan sisältöön

Päivi Raitanen

Olen Päivi Raitanen sisustussuunnittelija Äänekoskelta.
Olen alanvaihtaja ja suoritin sisustussuunnitteluopinnot Jyväskylässä ja valmistuin keväällä 2020. Kodin sisustaminen on itselle ollut aina lähellä sydäntä, osa minua, joka rakastaa kotia ja kotoilua yli kaiken.

Suosin persoonallista sisustustyyliä.

Kotiini en hanki mitään vain sen takia, että esineessä on kuuluisan suunnittelijan nimi. Pidän vanhoista kestävistä huonekaluista, joita yhdistelen uusien huonekalujen kanssa, jotta saadaan aikaan kerroksellisuus.

Valitsen tavaroita myös siksi, että ne miellyttävät silmää. Vanhan ja uuden liitto viehättää minua kovasti, samoin se, että tavaroilla on oma tarina. Puu, puunpatina, puun rouheus tuovat kerroksellisuutta yhdistettyinä luonnonmateriaaleihin mm pellavaan. Kalusteiden kestävyys ja ekologisuus ovat tätä päivää myös sisustuksessa. Pidän tapeteista, erityisesti perinnetapeteista, joilla luodaan kotiin haluttua tunnelmaa.

Maalatuilla seinilläkin on tarinansa kerrottavana, asukkaidensa näköisensä.
Tunne omasta kodista.

Matkoillani maailmalla katselen sisustusratkaisuja ja tyylejä intohimoisesti. Minusta niillä on aina tarina kerrottavanaan, ehkä juuri siksi, pidän kerroksellisuudesta ja esim. eteläeurooppalainen sisustustyyli ruokkii mieltäni, jossa kodit ovat kodikkaita, ja keittiöissä tehdään ruokaa, padat ja pannut ovat esillä, ihana katosta roikkuvien yrttien tuoksu leijailee kutsuvasti. Kaikkea ei tarvitse piilottaa kaappeihin, osa voi olla esillä.

Visuaalisuus ja estetiikka saavat sydämeni sykkimään ja nautin suunnattomasti työstäni, jossa saan olla mukana luomassa kauniita tiloja ja onnellisia koteja.

Minusta Koti on Tunne Tila, jossa on hyvä olla.

Aina koko kotia ei tarvitse pistää uuteen uskoon, vaan kyse voi olla myös pienimmistä suunnittelutehtävistä, kuten uuden sohvan valitsemisesta siten, että se sopisi mahdollisimman hyvin kodista jo löytyvään kalustukseen. Pienillä muutoksilla, kuten esimerkiksi mattovalinnoilla tai uudella sohvapöydällä saadaan aikaan kotiin kaivattua muutosta ja yleisilmeen raikastumista.